Havi átlag 20000-szer néznek pornót a brit parlamentben

külföld
2015 július 27., 10:54
comments 112

Csaknem 250 ezerszer kértek le pornóoldalakat a brit parlament számítógépeiről 2014-ben. Csak áprilisban 42 ezer ilyen oldalt kerestek fel a brit képviselők, vagyis abban a szexuálisan túlfűtött időszakban napi 1300 ilyen lekérdezés volt a parlamenti hálózaton.

A második legfeltüzeltebb hónap október volt, akkor 30 ezer pornóoldalt néztek meg a parlamenti hálózaton.

A trendek csökkenést mutatnak, 2013-ban még 350 ezer pornóoldalt néztek a parlamentből.

Tavaly mi is megpróbáltuk megtudni, hogy a magyar parlamenti képviselők miket néznek az adófizetőktől kapott laptopjaikon. Bár a Parlament egy hálózatról csatlakozik a netre, így az adatok kényszerből is anonimizáltak lettek volna - vagyis csak azt tudhatnánk, hogy összességében mit néztek a képviselők, azt már nem, hogy egy adott képviselő miket nézegetett, az Országgyűlés hivatala így is visszautasította kérésünket. Még azt is, amiben csak arra lettünk volna kíváncsiak, hogy melyik hírportálokat olvassák a Parlamentből.

Az Origo sem járt több sikerrel, pedig ők perig vitték a dolgot, de a Fővárosi Ítélőtábla szerint az, hogy a képviselők mit néznek a juttatásként az államtól kapott laptopjukon egy közintézmény internetes hálózatán:

magánügy.

(Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.