Megvalósult rémálom: a sorozatgyilkos, aki a metró alá lökdöste áldozatait

Rutin nyomozásnak indult. Egy rablás miatt őrizetbe vett hajléktalan, Kiernan Kelly a cellájában agyonverte és megfojtotta szintén hajléktalan rabtársát, mert zavarta annak horkolása.

"A padlóra küldte, aztán ráugrott a fejére és rúgdosta. Végül a zoknijával megfojtotta" - idézte fel az esetet Geoff Platt, a Scotland Yard egykori nyomozója. Ő hallgatta ki a gyilkost, aki az élménytől felajzva hirtelen még 18 gyilkosságot vallott be.

"Az egész kamunak tűnt" - mondta Platt, akit azért megbíztak az elhangzottak ellenőrzésével. Kelly azt állította, hogy 18 embert lökött a peronról a beérkező metrószerelvények alá a londoni metró északi vonalán.

"Az rögtön feltűnt, hogy milyen sokan ugrottak a vonat alá az északi vonalon. Ami viszont arcul csapott, az az, hogy minden egyes ilyen esetnél Kelly az áldozat közelében volt" - állítja Platt.

A rendőrség viszont nem tájékoztatta a közvéleményt a nyomozásról. Attól tartottak, hogy ez pánikot okozna, és az emberek nem mernének metróra szállni. "Eltussolták az ügyet" - állítja Platt.

Kellyt 1984-ben állították bíróság elé zárkatársa meggyilkolása miatt. A perben még egy 1975-ös gyilkosságot bizonyítottak rá - akkor egy másik hajléktalannal végzett a Clapham Common temetőben. A perben egy 1982-es gyilkossági kísérlettel is megvádolták. A vád szerint ő lökött a metró alá egy idős férfit a Kensington állomáson, de bizonyítékok hiányában ez alól a vád alól felmentették. (Via The Daily Mail Címlapkép: Mark Barker / Flickr CC BY-SA 2.0)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.