A bíróságokkal nagyon kemény a kormány

politika
2015 július 28., 11:19
comments 41

A múlt évi költségvetés maradványairól döntött a kabinet. Két ilyen keret van.

Az egyik a kötelezettségvállalással terhelt, ebből az Emberi Erőforrások Minisztériuma 39,9 milliárd forintot, a Miniszterelnökség 4,1 milliárdot, az agrártárca 3,3 milliárdot, a fejlesztési minisztérium 758 milliót, az alapvető jogok hivatala 212 milliót használhat fel. A másik a kötelezettségvállalással nem terhelt, ez összesen 56,7 milliárd forint. Ebből a Nemzetgazdasági Minisztériumra jut a legnagyobb összeg, 15,5 milliárd forint. Ebből 9 milliárd - további intézkedésig - nem használható fel, a maradék visszamaradhat a tárcánál. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 12,1 milliárdból 5 milliárdot használhat fel. A Földművelésügyi Minisztérium 6,8 milliárd forintos maradványából pedig 2,5 milliárd forint használható fel.

A bíróságok a maguk 2,2 milliárdos maradványából semennyit, míg az ügyészségek az 1,2 milliárdból 25 millió forintot használhatnak fel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.