A bíróságokkal nagyon kemény a kormány

A múlt évi költségvetés maradványairól döntött a kabinet. Két ilyen keret van.

Az egyik a kötelezettségvállalással terhelt, ebből az Emberi Erőforrások Minisztériuma 39,9 milliárd forintot, a Miniszterelnökség 4,1 milliárdot, az agrártárca 3,3 milliárdot, a fejlesztési minisztérium 758 milliót, az alapvető jogok hivatala 212 milliót használhat fel. A másik a kötelezettségvállalással nem terhelt, ez összesen 56,7 milliárd forint. Ebből a Nemzetgazdasági Minisztériumra jut a legnagyobb összeg, 15,5 milliárd forint. Ebből 9 milliárd - további intézkedésig - nem használható fel, a maradék visszamaradhat a tárcánál. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 12,1 milliárdból 5 milliárdot használhat fel. A Földművelésügyi Minisztérium 6,8 milliárd forintos maradványából pedig 2,5 milliárd forint használható fel.

A bíróságok a maguk 2,2 milliárdos maradványából semennyit, míg az ügyészségek az 1,2 milliárdból 25 millió forintot használhatnak fel. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.