Egyelőre nem tudni, hogyan lesz kész augusztus végére a kerítés

POLITIKA
2015 július 28., 05:47
comments 284

Orbán még a szombati tusványosi beszédében hozta előbbre a 175 kilométere, szerb-magyar határra tervezett kerítés építésének határidejét. Eddig november végéről lehetett tudni, a miniszterelnök szerint viszont augusztus 31-én már teljes hosszában állni fog a műszaki határzár.

photo_camera MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az eredeti tervek szerint az építési munkák augusztus 3-án kezdődtek volna 900 katona közreműködésével, 12 helyszínen. De az új határidő miatt sokkal több emberre lesz szükség. Egyes számítások szerint akár 6000 ember is kéne az építéshez. Az Honvédség összlétszáma közel 30 ezer fő.

A Délmagyar.hu végigkérdezte a környező önkormányzatokat, hogy hány közmunkást tudnának felajánlani a kerítésépítésre.

  • Ásotthalmon 100 közfoglalkoztatott van, Toroczkai polgármester szerint van dolguk bőven, de ha kell oda tudja őket adni építésre.
  • Tiszasziget 20 közmunkást tudna felajánlani.
  • Röszkén 30-an vannak.
  • Mórahalom 100 embert tudna adni.

Egyelőre viszont senki sem kereste meg az érintett önkormányzatokat, hogy biztosítsanak munkaerőt. (Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.