Ne engedd ki a macskádat a szabadba, ha nem akarod, hogy kinyírja a kormány

ÁLLAT
2015 július 28., 14:49
comments 131

Az ausztrál kormány felszólította a macskatulajdonosak, hogy a veszélyeztetett fajok védelme érdekében, ne engedjék ki a szabadba a macskáikat, különösen a természetvédelmi övezetek ben.

A figyelmeztetést már csak azért is érdemes komolyan venni, mert nemrég Gregory Warner a veszélyeztetett fajokért felelős megbízott bejelentette, hogy a következő 5 évben kétmillió kóbor macskát fognak kiirtani.

A tömeges macskairtásra azért van szükség, mert a túlszaporodott kóbor macskák annyi őshonos állatot zabáltak fel, hogy azok már vészesen közel kerültek a kihaláshoz.

A macskairtás miatt egy csomó állatvédő szervezet kiakadt, még Brigitte Bardot is beleszólt az ausztrál belügyekbe a cicák miatt. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.