Ezen a sétányon képtelenség sétálni

Budapest
2015 július 29., 07:44
comments 534

Budapest egyik specialitása, hogy összeereszti a gyalogosokat a biciklisekkel, hadd kaparják ki egymás szemét. A budai rakparti sétányon évek óta egymást követik a balesetek és a konfliktusok. Hasonló a helyzet a Margit hídon. Ez annyira megtetszett a Bálna tervezőinek, hogy átvették a receptet. A CET és a Duna közötötti korzón anyázva kerülgetik egymást a bámészkodó turisták és kerékpárosok.

CET

Rontanak a helyzeten a Bálna vendéglátóhelyei, ugyanis a kocsmák az asztalaikat rápakolták az egyébként is szűkös sétányra. A biciklis sávon pedig folyamatosan keresztbe rohangálnak a pincérek. Járhatatlanná vált a szakasz.

Nem a vendéglátósok hibáztak, mert azzal az égvilágon semmi gond nincs, hogy egy korzóra asztalok és székek vannak kihelyezve. A problémát azok okozták, akik közlekedési eszközt eresztettek rá a nézelődő, beszélgető, iszogató gyalogosokra. Pedig jó megoldás is lett volna. A kerékpárosoknak a Cet másik, keleti oldalán az autós úton a helye, nem a gyalogosok között. Csak ehhez el kell végre fogadni, hogy a bicikli nem csak hétvégi sportszer vagy gyerekjáték vagy hobbi, hanem közlekedési eszköz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.