A szakértelmet meg kell fizetni: Papcsák Ferenc 1,2 milliós fizetésért megy a Nemzeti Bankhoz

2015 július 30., csütörtök 7:30
143

A Blikk ír arról, hogy a Fidesz államférfija, korábbi volt zuglói polgármester és elszámoltatási kormánybiztos, aki hamarosan a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságát fogja vezetni (!), jelentős béremelést is kap emellé. Ugyanis új munkája miatt ott kell hagynia a parlamentet, ahol eddig 897 ezer forintot keresett, de az MNB felügyelőbizottságában bruttó 1,2 millió forint jár majd neki. Ráadásul vélhetően a munkaideje is csökkenhet, ugyanis a lap szerint az MNB felügyelőbiztosok jellemzően havonta egyszer járnak be a jegybankba, mert csak egyszer ül össze a bizottság.

Egy hónapban egyszer ült össze a felügyelőbizottság, vagyis túl sok elfoglaltságot nem jelentett. Megkaptunk minden anyagot, elolvastuk, majd döntöttünk

- mondta erről a lapnak egy névtelen volt felügyelőbiztos. Ő maga amúgy arra számít, hogy a Papcsák vezette felügyelőbizottságnak csak formális szerepe lesz a Matolcsy-vezette jegybank fölött. Érthetetlen, miért látja így.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt