A szakértelmet meg kell fizetni: Papcsák Ferenc 1,2 milliós fizetésért megy a Nemzeti Bankhoz

kedélyjavító beruházás
2015 július 30., 07:30
comments 140

A Blikk ír arról, hogy a Fidesz államférfija, korábbi volt zuglói polgármester és elszámoltatási kormánybiztos, aki hamarosan a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságát fogja vezetni (!), jelentős béremelést is kap emellé. Ugyanis új munkája miatt ott kell hagynia a parlamentet, ahol eddig 897 ezer forintot keresett, de az MNB felügyelőbizottságában bruttó 1,2 millió forint jár majd neki. Ráadásul vélhetően a munkaideje is csökkenhet, ugyanis a lap szerint az MNB felügyelőbiztosok jellemzően havonta egyszer járnak be a jegybankba, mert csak egyszer ül össze a bizottság.

Egy hónapban egyszer ült össze a felügyelőbizottság, vagyis túl sok elfoglaltságot nem jelentett. Megkaptunk minden anyagot, elolvastuk, majd döntöttünk

- mondta erről a lapnak egy névtelen volt felügyelőbiztos. Ő maga amúgy arra számít, hogy a Papcsák vezette felügyelőbizottságnak csak formális szerepe lesz a Matolcsy-vezette jegybank fölött. Érthetetlen, miért látja így.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.