Dárdai: Nagy fájdalom, hogy nem csinálhatom tovább

futball
2015 július 30., 14:26
comments 77

Nagyon sajnálom, hogy így alakult - nyilatkozta Dárdai Pál, volt szövetségi kapitány a magyar labdarúgó szövetség stábjának arról, hogy a német klubja, a Hertha nem engedélyezte tovább, hogy a magyar válogatottat is irányíthassa.

Dárdai azt mondta, azt kérte a Herthától, hogy legalább a románok és az északír elleni szeptemberi meccseken lehessen még kapitány, de nem engedték. "Nagy fájdalom ez, mert benne van a csapatban, hogy hosszú idő után újra megverjük a románokat" - mondta Dárdai. Azért is sajnálja a döntést, mert egész nyáron azon gondolkodott, hogyan tudjuk verni a románokat.

"Nagyon fáj, ha jön a himnusz, még jobban fog fájni" - mondta az edző. Szerinte a klub szempontjából érthető a döntés, eleve nem akarták elengedni, ezt a szeptemberi kérdést meg végképp elutasították.

Dárdai úgy tervezte, hogy tíz év Bundesliga edzősködés után lesz majd szövetségi kapitány lesz a magyar válogatottnál. Ez hamarabb jött ösze, ezért köszönettel tartozik Csányi Sándor MLSZ elnöknek, hogy bízott benne, és rábízta a csapatot.

Utódját, Bernd Storck agilis, szorgalmas emberként jellemezte, akinek szívesen ad tanácsokat, aki aztán majd eldönti, ebből mit hasznosít, milyen filózfiát választ. Neki annyi előnye volt, hogy jobban ismerte a játékosokat.

A lényeg az, hogy szerinte már reális esély van a második helyre az Európa-bajnoki selejtezőn. A románok elleni meccsre valószínűleg hazautazik, de még át kell gondolnia, hogy mennyire rázza meg érzelmileg, ha elmegy a stadionba.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.