117 katonáját ölték meg a Boko Haramnak

háború
2015 július 31., 08:31
comments 60

Nagyon komoly támadást intézett a csádi hadsereg a Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezet ellen. Az alapvetően Nigériában működő, és legalább tizenötezer ember haláláért felelős, az Iszlám Állammal szövetséges Boko Haram egyik egysége a Csádhoz tartozó Csád-tó szigeteire vetette be magát. Itt támadtak rájuk a csádi katonák.

photo_camera Idriis Deby Itno, csádi elnök. Fotó: AFP/ Brahim Adju

Beszámolójuk szerint 117 fővel végeztek, míg a hadsereg vesztesége csak 2 fő volt. A Csád-tó Nigériával, Kamerunnal és Nigerrel is határos, és a Boko Haram az utóbbi időben mindegyik országban intézett öngyilkos merényleteket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.