Per indult a fotókért, amelyeken Kurt Cobain holtteste látható

Pénteken kezdődik a bírósági meghallgatás abban a perben, ami a Kurt Cobain holttestéről készült fotók megjelentetéséről szól.

A Nirvana zenekar frontembere 1994-ben halt meg, a rendőrségi vizsgálat szerint főbe lőtte magát, búcsúlevelet is hagyott maga után.

Azóta rendszeresen elterjesztik, hogy nem is lett öngyilkos, hanem megölték, például a felesége, Courtney Love végzett vele, szól az egyik visszatérő teória. Az elméletet régóta ismétli egy volt seattle-i rendőrfőnök, Norm Stamper, aki szerint újra kellene indítani a nyomozást.

Most Richard Lee tévés műsorvezető indított pert, mert szerinte ha a holttestről készült rendőrségi fotók nyilvánosak lennének, akkor el lehetne dönteni, hogy tényleg öngyilkos lett-e Kurt Cobain.

Az énekes özvegye, Courtney Love, és lánya, Francis Bean Cobain levélben kérték a bíróságot, hogy ne tegyék ki őket ilyen traumának. Azzal érvelnek, hogy érzelmileg nagyon megviselné őket, ha ezek a fotók nyilvánosságra kerülnének. Courtney Love a búcsúlevelet sem engedte nyilvánosságra hozni.

A holttest körül fotók közül egyébként kettő már nyilvánosságra került korábban, de ezeken Kurt Cobain nem látszik. Ezek azok:

cobain2

cobain

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.