Oroszországban betilthatják a meleg emotikonokat

internetek
2015 augusztus 01., 19:28
comments 156

Az orosz Izvestia nevű lap információi szerint az orosz médiahatóság hamarosan a közösségi oldalakon kedvelt emojik azon verziói ellen léphetnek fel, melyek nem összeegyeztethetőek az országban érvényes, meleg propagandát tiltó törvények szellemével.

Azért indult eljárás, mert egy parlamenti képviselő, Mikhail Marchenk panaszt nyújtott be. Szerinte az azonos nemű párokat ábrázoló rajzok, melyeket az emberek chatelés közben használhatnak, megsértik a 2013-as törvényt, ami mindent tilt, ami a nem heteroszexuális párkapcsolatokat propagálja.

emoji

Nem teljesen világos, hogy egy ilyen tiltást hogyan lehetne a gyakorlatban használni, hiszen ezek rengeteg oldalon és alkalmazásban elérhetőek az interneten.

Az sem világos, hogy miért most született meg a panasz, hiszen az Apple közel három éve tette elérhetővé például ezeket a figurákat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.