101 gyereket szabadítottak ki a Boko Haram fogságából

külföld
2015 augusztus 03., 02:12
comments 7

A nigériai hadsereg 178 túszt, 101 gyereket és 67 nőt szabadított ki a Boko Haram fogságából. Nigéria északkeleti régiójának legnagyobb városától hetven kilométerre sikerült kiszabadítani a túszokat, az akció során a Boko Haram egyik vezetőjét is elfogták.

photo_camera A Boko Haram vezére, Abubakar Shekau szónokol (Fotó: Boko Haram / AFP)

A Boko Haram iszlamista szervezet célja egy az iszlám törvénykezésen alapuló kalifátus létrehozása Nigéria északkeleti részén. A szervezet 2009 óta 13 ezer embert ölt meg. A Boko Haram akkor kapott nagy figyelmet, mikor több száz keresztény diák lányt rabolt el, akik közül kétszázan még mindig nincsenek meg. (BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.