Végül csak nyolc napot töltött a szaúdi király a francia Riviérán

bulvár
2015 augusztus 03., 05:02

Július végén pattant ki a botrány a francia Riviérán. A nyaralójába érkező Szalman ibn Abdul-Aziz Al Szaúd király miatt lezárták Vallauris közstrandját, a La Mirandole-t. A szaúdi királyi hivatal biztonsági intézkedésekre hivatkozott, nehogy tüntetők elfoglalhassák, és megzavarják a közeli birtokon nyaraló uralkodót. Százezren írták alá a petíciót, amit még Hollande francia elnöknek is elküldtek, jogegyenlőségre hivatkozva, mindenkit megillett a strandolás.

photo_camera A Szaúdi Hírügynökség által közreadott képen a szaúdi-arábiai látogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök (b) megbeszélést folytatott az akkor még miniszterelnök-helyettesi rangot viselő Szalman bin Abdel-Aziz királlyal (j) Rijádban 2014. március 24-én. (Fotó: MTI / AP / Szaúdi Hírügynökség)

Végül a háromhetesre tervezett vakációt lerövidítették, és nyolc nap után továbbrepült az uralkodó és ezer fős kísérete Marokkóba. Az AFP francia hírügynökség szerint a strandot hétfő reggel újra megnyitják a nagyközönség előtt. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.