Végül csak nyolc napot töltött a szaúdi király a francia Riviérán

2015 augusztus 3., hétfő 5:02
46

Július végén pattant ki a botrány a francia Riviérán. A nyaralójába érkező Szalman ibn Abdul-Aziz Al Szaúd király miatt lezárták Vallauris közstrandját, a La Mirandole-t. A szaúdi királyi hivatal biztonsági intézkedésekre hivatkozott, nehogy tüntetők elfoglalhassák, és megzavarják a közeli birtokon nyaraló uralkodót. Százezren írták alá a petíciót, amit még Hollande francia elnöknek is elküldtek, jogegyenlőségre hivatkozva, mindenkit megillett a strandolás.

A Szaúdi Hírügynökség által közreadott képen a szaúdi-arábiai látogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök (b) megbeszélést folytatott az akkor még miniszterelnök-helyettesi rangot viselő Szalman bin Abdel-Aziz királlyal (j) Rijádban 2014. március 24-én. (Fotó: MTI / AP / Szaúdi Hírügynökség)

Végül a háromhetesre tervezett vakációt lerövidítették, és nyolc nap után továbbrepült az uralkodó és ezer fős kísérete Marokkóba. Az AFP francia hírügynökség szerint a strandot hétfő reggel újra megnyitják a nagyközönség előtt. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt