Kétéves programot ír a Kórus Szövetség a mindennapos iskolai éneklés megvalósítására

oktatás
2015 augusztus 05., 03:13
comments 90
  • Balog Zoltán lelkész, Emberminiszter hétfőn dobta be, hogy mindennapos éneklést vezetnének be az iskolákban.
  • Kedden már azt mondta, hogy nem lesz mindennapi énekóra, aztán a soha nem látott kommunikáció trükköt alkalmazta a miniszter: Balog Döglégy Zolivá változott.
  • Szerdán reggel a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége bejelentette: kétéves munkatervet dolgoznak ki a mindennapos éneklés megvalósítására.

Mindszenty Zsuzsánna, a szervezet elnöke az MTI-nek elmondta, hogy

"első lépésben azt szeretnénk, ha minden iskolában lenne legalább egy kórus, amelyet szakember vezet és a próbái védett időben lennének."

Az elnök szerint jó lenne, ha az elmúlt években az alsósoknál bevezetett heti két énekóra a felsősöknél is általános lenne. Mindszenty Zsuzsánna elmondta, hogy a mindennapos éneklés programja tartalmazza majd a tanárképzés, valamint a tanári továbbképzések tartalmi megújítását és megfelelő énekes segédanyag kidolgozását. Olyan zenei anyagokat szeretnének a tanárok kezébe adni, amelyeket bármilyen korosztálynak, rövid idő alatt, könnyen meg lehet tanítani, amelyek sikerélményt és örömöt adnak az együtt éneklőknek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.