Kis híján emberéletet oltott ki a brunya

külföld
2015 augusztus 05., 20:12
comments 124

San Franciscóban egyre komolyabb gondot okoznak az öregedő villanypóznák. Az a legnagyobb gond velük, hogy az öregségük mellett még rohadnak is.

Hétfőn hajnalban egy három emelet magas oszlop például rádőlt egy autóra, és nem sokon múlt, hogy nem éppen a sofőrt találta el. Így viszont senki nem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett a balesetben.

A városkarbantartók szerint ez az oszlop is rohadt, és lehúzta egy túlsúlyos hirdetőtábla is. A pózna rozsdásodását azonban ebben az esetben nagy valószínűséggel állati és emberi húgy gyorsította fel. A villanyoszlopokat ugyanis sok helyen olyan rég nem cserélték, hogy már károsan sokszor volt ideje a lakosoknak és álltaiknak lepisálni őket. A nagy mennyiségű vizelet pedig oly sok minden mellett a fára és a vasra sincs jó hatással.

A fenyegetéssel tisztában van a városfenntartó is, éppen ezért már tavaly is tízszeresére emeltén a villanyoszlopokra szánt pénzt, idén pedig újra ellenőrzik mind a 25 ezer pózna állapotát. (SFGate)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.