Újabb kokózó kajakos bukta be a doppingtesztet

sport
2015 augusztus 05., 12:37
comments 255

A tavaszi kokózós botrányok után most Kucsera Gábor szervezetében talált drogot Magyar Antidopping Csoport, és erről értesítették is a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget.

A kajakos július 18-án, a szolnoki második válogató megnyerése után adott mintát. Kucsera az ezres válogatót nyerte meg, de a jó két hét múlva kezdődő milánói vb-n nem indulhat.

„Miután a versenyző elismerte, hogy hibázott, így a válogatott kerettagságát azonnali hatállyal megszüntetjük”

– mondta az Indexnek Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója.

Dombvári Bence és Csipes Tamara kokainos botránya óta Magyar Kajak-Kenu Szövetség jobban ráállt a válogatottak ellenőrzésére, ezért hetente szúrópróba szerűen teszteket végeztetnek rajtuk.

A MACS a felülvizsgálati eljárásban értesíti majd az esetről a WADA-t és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséget (ICF), így

a kokózó kajakos több éves eltiltásra számíthat.

Kucsera 2005-ben és egy év múlva volt párosban világbajnok, a pekingi olimpiára favoritként érkezett Kammerer Zoltánnal, de sokáig vezettek, a végére azonban elfáradtak, és visszaestek. Az eset nagy valószínűséggel pályafutásának a végét jelenti, hiszen augusztus végén már 33 éves lesz. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.