Az RTL Klub is rárepülhet az Origo-ra

politika
2015 augusztus 06., 04:33
comments 59

Az RTL Klub tulajdonosa, a Bertelsmann nemzetközi médiabefektetőhöz tartozó RTL Group is ott lehet azon cégek között, amelyek ajánlatot kívánnak tenni a Magyar Telekom által eladásra kínált Origo Média Zrt.-ért - írja a Népszabadság.

rtl klub

A baloldali lap szerint a luxemburgi tévétársaság már a negyedik név, akiről tudni lehet, hogy megpróbálja megszerezni a hírportált és az ahhoz kapcsolódó honlapokat valamint televíziós csatornákat.

  1. A Brit Media kft., amit Megyeri András vezet. A rejtélyes új befektető, aki dolgozott korábban a Viasatnál és a TV2 kereskedelmi részlegénél is, néhány hete 40 millióval beszállt a Klubrádióba és állítólag már az Origo-ra pályázik. 
  2. A hirkereso.hu tulajdonosa, a többnyire Egyesült Államokban élő Holló Gábor, aki kétszemélyes vállalkozásán keresztül ugrana be a magyar hírpiacra.
  3. Schmidt Mára, a Terror Háza főigazgatója, aki nemrég alapított, Médiaháló kft. névre keresztelt vállalatával szállna be a versenybe
  4. RTL Klub

Az minimum figyelemre méltó, hogy mindanégy vevőjelöltről elsőként a Népszabadság számolt be.

Az újság megemlíti, hogy piaci híresztelések szerint az RTL paktumot kötött a magyar kormánnyal a reklámadó mérséklése érdekében, ezt azonban a csoportot igazgató Andreas Rudas tagadta. Az tény, hogy a reklámadó végül egykulcsos verzióban került bevezetésre, ami a korábbi megoldásokhoz képest milliárdos nagyságrendű könnyebbséget jelent a tévétársaságnak.

(Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.