Én merkelek, te merkelsz, ő merkel

külföld
2015 augusztus 07., 09:29

„Kérdezgetett a tanár a betört ablakról, de én csak merkeltem.”

„Figyelj, én próbáltam kideríteni, hogy bír-e a csaj, de végigmerkelte az egész estét, semmi nem derült ki róla.”

Angela Merkel annyi mindent adott már a német társadalomnak és a világnak, hogy számolni sem érdemes. Most egy új szóval ajándékozta meg a németeket:

merkelni.

Merkelni annyit tesz, mint nem csinálni semmit. De nem úgy nem csinálni semmit, hogy közben pihenünk, hanem úgy, mint mondjuk egy szobor. Nem hozni semmilyen döntést, nem mutatni semmit, nem megnyílni. Ezt jelenti a merkelés. Lényegében tehát azt, amit Merkel a kancellári székbe kerülése óta csinál.

A merkelés jelenleg vezet a Langenscheidt szótár szerkesztői által az Év Ifjúsági Szavának keresésére kiírt szavazáson. Ezzel a szavazással választják ki a szerkesztők az év legjobb új szavát is.

Hajrá merkelés!

(via Telegraph)

Közben kiírunk egy pályázatot is, meg szeretnénk találni a legjobban merkelő magyar politikust. Egy tippunk már van:

photo_camera Fotó: Kovács Attila / MTI

A további javaslatokat a megirom[kukac]444.hu-ra várjuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.