Kübekháza polgármestere nem boldog a falu határában épülő kerítéstől, és ezt meg is írta Pintér Sándor belügyminiszternek

POLITIKA
2015 augusztus 07., 11:23
comments 156

Kübekháza a magyar-szerb-román hármas határon fekvő kis falu. Helyzetéből adódóan most különösen jelentős pontja lesz ez a magyar országhatárnak:

ez lesz az egyik végpontja a magyar-szerb határon épülő kerítésnek.

A falu polgármestere, Molnár Róbert nem boldog ettől, és ezt meg is írta Pintér Sándor belügyminiszternek.

Molnár nem kertelt, már levele legelején leírta, hogy alapvetően is rossz ötletnek tartja a kerítést, mert

"a migrációt nem fogja csökkenteni, legfeljebb hátráltatni, illetve a román-magyar határszakaszra [ott is elsőként Kübekházára - akiraly] terelheti át".

De nem ez a legnagyobb baja. Molnárt igazából az érdekli, hogy végeztek-e bármilyen környezetvédelmi hatásvizsgálatot, mielőtt elkezdtek kerítést építeni a falu határában, a rábéi erdőben, ahol a kerítés most kettévágja a vadállomány vonulási útvonalát, jelentős károkat okozva ezzel az állományban és a helyi vadásztársaságnak is.

"Kérem válaszát, hogy miként kívánja megvédeni a kormány a természeti kincseinket, a vadállományunkat, és az erdőnket? Milyen kártérítést kíván nyújtani a Szőreg-Kübekházi Vadásztársaságnak? Milyen segítséget kívánnak nyújtani az elhullott állatok összegyűjtésében, elszállításában és megsemmisítésében?" - kérdezte a belügyminisztert.

De arra is kíváncsi, hogy kíván-e segítséget nyújtani az önkormányzatnak azoknak az utaknak a rendbetételéhez, amit a kerítés építésén dolgozó munkagépek tettek tönkre.

"Örömmel vettem volna azt is, ha az építkezés idejéről, menetéről tájékoztatást kapunk a kormánytól, esetleg egyeztetnek velünk, mint területileg mégiscsak illetékes önkormányzattal" - írja még, mert kormányunk, amely oly szívesen konzultál a népével, az igazán fontos ügyekben rendre elfelejti kikérni az érintettek véleményét. (Via Szeged.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.