Belehalt a sérüléseibe a palesztin férfi, akinek a kisfia elégett, amikor izraeli szélsőségesek felgyújtották a házukat

Terrorizmus
2015 augusztus 08., 08:24
comments 123

Július 31-én a 1,5 éves Ali meghalt, amikor álarcos férfiak Molotov-koktélt dobtak egy házra a megszállva tartott Ciszjordániában fekvő, zsidó telepekkel körülvett Dúma faluban.

photo_camera A cselekmény helyszíne (Fotó: Dzsafar Astiyeh / AFP)

Most az apja is meghalt, és az életveszélyes állapotban lévő 26 éves anyját, akinek szinte az egész testét harmadfokú égési sérülések borítják, egy izraeli kórházban ápolják. A másik fiuk, a 4 éves Ahmed lassan gyógyul, levették a lélegeztető gépről, kinyitotta a szemét, és több embert megismert – írja az MTI a helyi sajtóra hivatkozva.

A támadás után az izraeli kormány megszigorította a zsidó szélsőségesek elleni intézkedéseket: Móse Jaalon védelmi miniszter vasárnap engedélyezte velük szemben is az adminisztratív őrizetben tartást, ami eddig csak a palesztin szélsőségesekkel szembeni eszköz volt. Reuven Rivlin államfő azt mondta, szégyelli magát a történtek miatt, és az országnak „ébresztőre” van szüksége.

A terrorakció után több tüntetés és összecsapás is volt Ciszjordániában, és az egyikben, nem messze Ramallától egy 17 éves palesztin fiú is meghalt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.