Fejér megyében vezették be az ország első chipkártyás buszbérletét. Most kivezetik

POLITIKA
2015 augusztus 08., 15:50
comments 85

Budapestiként közel egy évtizede kell tűrnöm az illetékesek állandó hitegetését, hogy egyszer valamikor civilizált ember módjára chipkártyás bérlettel utazhatok, és fizethetek majd pont azért a szolgáltatásért pont annyit, amennyit igénybe vettem.

Az ország egy szerencsés pontján, Fejér megyében már 2006 júliusa óta chipkártyás bérletekkel utazhattak az emberek. Egészen 2015. szeptember 1-ig, amikor is

megszüntetik a chipkártyás rendszert.

A bevezetés óta eltelt időben ugyanis a kormány központosította a Volán-társaságokat is, a Fejér megyei Alba Volánt például a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központban olvasztotta össze a környék többi volántársaságával. Ebből adódik a chipkártya beszüntetéséről hozott döntés lenyűgöző indoklása, miszerint

a chipkártyarendszert azért szüntetik be, mert az nem kompatibilis azzal az országosra tervezett rendszerrel, amit eddig még nem építettek ki.

A Fejér megyei utazóközönség október 31-ig válthatja vissza meglévő chipkártyáit, amennyiben azok nincsenek megrepedve, beazonosíthatók és működőképesek. (Via Knykk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.