A te pénzedből: 4,4 milliárd forintos megrendelést kapott a kormánytól a Nézőpont-csoport cége

politika
2015 augusztus 10., 10:41

A Nézőpont-csoport egyik cége, a Médianéző Kft. 2018 végéig tartó, 4,4 milliárd forintos megrendelést kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól a minisztériumok és több állami szervezet sajtófigyelésére – írja az Index.

A cég feladata a szerződés szerint a „kormányzati tevékenység, illetőleg a magas szintű állami döntéshozatalt támogató és közvetlen kormányzati tevékenységhez kapcsolódó média monitoring”, a belföldi hírfigyelés, médiafigyelés, nemzetközi médiafigyelés, médiafogyasztási kutatás, médiaelemzés és médiahatás-vizsgálat.

A Nézőpont Intézetet egyébként Orbán Viktor egykori tanácsadója vette meg az év elején: Győri Tibor, a Miniszterelnökség volt jogi ügyekért felelős államtitkára Mráz Ágoston Sámuel alapító tulajdonostól vette meg a részvénytársaság 100 százalékos üzletrészét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.