Megöltek egy mexikói aktivistát, aki az eltűnt diákok családjainak segített a keresésben

bűnügy
2015 augusztus 10., 08:06
comments 15

Miguel Angel Jimenez Blanco holttestét a délnyugati Guerrero állam egyik városában, Xaltianguisban lévő otthonától nem messze találták meg a taxijában.

A férfi kereséseket vezetett, miután tavaly 43 diák eltűnt Igualában, és kiderült, hogy több száz ember eltűnt már. Több diák holttestét ő maga ásta ki. Segített a The Other Disappeared nevű csoportnak, amiben főleg nők találkoznak vasárnaponként, hogy együtt keressék a szeretteik maradványait a dombok között.

photo_camera 43 eltűnt diák nyomában (Fotó: Yuri Cortez / AFP)

Guerreróban rengeteg kábítószer-kereskedelemhez köthető bűnbanda van. A hét végén legalább 15 embert megöltek itt. Mexikóban több mint 20 ezer embert tekintenek eltűntnek.

Tíz hónapja zajlik a 43 főiskolás diák keresése, akik azután tűntek el, hogy tavaly szeptember végén összecsaptak Iguala városában a rendőrség tagjaival, azóta 60 jelöletlen sírból összesen 129 holttestet találtak meg a mexikói hatóságok, de ezeknek semmi közük az eltűnt diákhoz. Az ügyészség szerint a korrupt rendőrök vélhetően átadták a diákokat a környék drogkartelljének, és ők végeztek velük. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.