Az egészségügyi államtitkártól kér védelmet az etikai eljárás alá vont feketeruhás ápolónő

politika
2015 augusztus 11., 08:00

Sándor Mária, az ápolók nehéz helyzete miatt idén év elején fekete ruhában tiltakozó ápolónő ellen pénteken kezdeményezett etikai eljárást a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke. Balogh Zoltán szerint ugyanis Sándor megsértette a hivatása etikáját azzal, hogy fel mert szólalni a magyar egészségügy siralmas helyzete ellen.

Sándor ezért most az egészségügyi államtitkárhoz fordult, mert Zombor Gábor korábban megígérte, hogy megvédi őt, ha szerepvállalása miatt bármilyen sérelem éri.

Sándornak amúgy megvan a véleménye a kamaráról, ami ahelyett, hogy a szakdolgozók érdekében lépne fel, ellene indít etikai eljárást. (Via ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.