Bezárt a budapesti afgán nagykövetség

2015 augusztus 11., kedd 11:56
59

Hivatalosan takarékossági okokból július elsejével bezárt a budapesti afgán nagykövetség - írja a hvg.hu. Ezzel az itt maradt vagy tartózkodó menekülteknek és menedékkérőknek nehezebb lesz hivatalos dokumentumokhoz jutniuk, és főként azok kerülhetnek nehéz helyzetbe, akik szeretnének visszatérni otthonaikba Afganisztánba.

afgan

A hvg.hu információját kedden a Külügyminisztérium is megerősítette, és ők is azzal magyarázták a lépést, hogy az afgán külképviseleti hálózatokat több országban is visszavágják. Ezzel azért is nehéz helyzetbe kerülnek a menekültek, mert még tolmácshoz sem tudnak hova fordulni annak érdekében, hogy valamelyest kiigazodjanak Magyarországon illetve a diplomáciai teendőket illetően.

A Helsinki Bizottság arról tájékoztatta a hvg.hu-t, hogy azok számára, akik hazatérnének Afganisztánba, a nagykövetség bezárása miatt akár hetekkel is meghosszabbodhatnak a vonatkozó ügymenetek. 

A Helsinki közlés alapján jelenleg  5-6000 menedékkérő van Magyarországon, akik közül nagyjából 2000 fő afgán.

(hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt