Garancsi István cége építi az ózdi élményparkot

politika
2015 augusztus 11., 10:54
comments 145

Filmtörténeti élményparkot épít a kormány Ózdon. Az, hogy ilyen tervei vannak az Orbán-kabinetnek, már tavaly év végén kiderült, amikor a döntéshozók 927 millió forintot különítettek el az ipari műemléknek minősülő ózdi Fúvógépház renoválására illetve átalakítására.

photo_camera Garancsi István és Orbán Viktor Debrecenben, 2015. július 30.

Az viszont friss hír, hogy az egykori ózdi erőmű 2800 négyzetméteres épületének felújítását a tavaly ősz óta Garancsi István (Videoton-elnök, miniszterelnöki jóbarát) érdekeltségébe tartozó Market Zrt. végezheti el. Az információról az Origó adott hír a Közbeszerzési Értesítő nyomán.

A Market honlapja azt írja, hogy az épület 1990-es évek óta kihasználatlanul áll az ózdi iparnegyedben, és a munkára a cégnek 160 napja van. Az élménypark - ami az Ózd - Digitális város 2014 koncepció alapján készül - a magyar és a kelet-európai filmtörténetet mutatja majd be interaktív formai megoldásokkal.

Az értesítőben az is szerepel, hogy a Market végezheti el a komáromi kikötő fejlesztését is, további nettó 580 millió forintért. Ezt a munkát elvileg még idén be kell fejezni.

(Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.