Két nap alatt másodszor értékelték le a jüant, estek is a hírre az ázsiai tőzsdék

külföld
2015 augusztus 12., 04:14

A kínai jegybank nem viccelt, amikor kedden, a jüan leértékelésekor azt is bejelentette, hogy ezentúl minden nap végén a piachoz igazítja majd a kínai valuta árfolyamát:

az éjjel újabb, 1,6 százalékos leértékelést jelentettek be.

A hírre az ázsiai tőzsdék eséssel reagáltak a nyitáskor - bár ebben valószínűleg csak azokat a nyugati piacokat követték, amik még nyitva voltak a pekingi jegybank újabb leértékelésekor, és maguk is eséssel reagáltak a hírre.

A sanghaji tőzsde, amely idén már kapitalizációja közel harmadát elvesztette, 0,4 százalékot esett, a hongkongi 1,2 százalékot - ahogy a japán Nikkei és a dél-koreai Kospi is.

Az amerikai tőzsdék is estek a zárás előtt, a Dow Jones 1,21, az S&P 500 0,96, a Nasdaq 1,27 százalékot zuhant.

Mindezt úgy, hogy amúgy a világ ünnepli a kínai döntést, hogy ezentúl a piaci árfolyam határozza majd meg a jüan árfolyamát, így végre megszűnik a valuta túlértékeltsége. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.