A görög partiőrség süllyeszthetett el egy menekülteket szállító csónakot

Tbg
határ
2015 augusztus 15., 12:58
comments 577

Török halászok állítása és egy videofelvétel tanúsága szerint egy, a görög partiőrség kötelékébe tartozó hajó süllyesztett el egy migránsokkal teli csónakot, amely török vizeken tartózkodott.

A halászok állításukat egy videófelvétellel is alátámasztják, amelyen maga a lékelés nem látszik, de az elég beszédes, hogy a migránsokkal teli csónak a görög hajó távozása után látványosan süllyedni kezd, az emberek és a cuccaik a vízbe kerülnek.

A halászok beszélgetéséből derül ki, hogy görög hajóról van szó, a felvételen ez nem látszik tisztán. Szóvá teszik azt is, hogy nem lehetne itt egy görög hajó, ez ugyanis török felségterület. Majd egyikük azt állítja, a legénység egyik tagjánál - amikor elhaladnak a csónak mellett - egy dárda van.

Később gyerekeket is találnak a vízben, majd megérkezik a török partiőrség és kimentik a kb. negyven szír menekültek a vízből.

Az eset Izmir közelében történt. A görög hatóságok egyelőre nem kommentálták a történteket. (EuroNews/Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.