Brutális a helyzet Tiencsinben

Továbbra is katasztrofális a helyzet az észak-kínai Tiencsinben, ahol felrobbant egy vegyiüzem. A hatóságok a robbanás 3 kilométeres körzetéből mindenkit evaukáltak, a katonság vegyvédelmi alakutait rendelték a helyszínre.

A halálos áldozatok száma 104-re nőtt, de mindössze kéttucatnak tudták eddig személyazonosságát megállapítani, a többi áldozat felismeréséhez DNS-vizsgálatra lesz szükség. A sebesültek száma 720-ra emelkedett, 25-en válságos, 33-an súlyos állapotban vannak.

Egy túlélőt viszont találtak a robbanás epicentrumától 50 méterre.

49 tűzoltók még mindig keresnek, feltehetően ők is meghaltak.

Összesen 700 tonna nátriumcianidot tároltak az üzemben, ami felrobbant. A nátriumcianid rendkívül mérgező, vízzel érintkezve pedig könnyedén robbanásveszélyes acetilénné alakul.

A kínai elnök, Hszi Csin-Ping beszédében az iparosok felelősségét firtatta,  a "biztonságos fejlődés" elvét hangoztatta és azt, hogy a hatóságoknak az emberek, a dolgozók érdekeit minden egyéb elé kell helyezniük, hogy megelőzhetőek legyenek a hasonló balesetek - áll a Hszinhua hírügynökség jelentésében. (BBC/PDCh/MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.