Fazekas Sándor 250 kilós gigacipót oszt majd népnek augusztus 20-án

fesztivál
2015 augusztus 15., 11:29
comments 91

Tudják, hogy hol található Közép-Európa legnagyobb székely kemencéje?

Nyilván a Szolnoki Művésztelepen!

Itt aztán augusztus 19-én öt határon túli pékmester gyúrja majd a tésztát, hogy Szent István napjára ki tudjanak sütni

egy 250 kilós GIGAcipót.

Miután a határon túli pékmesterek kész vannak a melós részével, a gigacipót természetesen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke emelik ki a kemencéből. Majd a cipót a felszentelés után szétosztják az ünneplők között.

Az eseményen részt vesznek a vajdasági Zenta, a kárpátaljai Beregszász, a székely Sepsiszentgyörgy városának vezetői, valamint a szlovákiai Révkomárom, Lipót és a lengyel Tarnow képviselői is.

Ezeken a településeken sütnek majd kenyereket, amelyekhez az alföldi lisztet Szolnokról szállították a Szolnok Televízió munkatársai. Ők pedig a Tisza-parti város központi ünnepségen megszentelni tervezett 250 kilós cipóhoz forrásvizet, burgonyát, sót, kovászt és élesztőt küldtek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.