Soros György kiszáll az Alibabából

gazdaság
2015 augusztus 15., 09:34
comments 100

Soros György befektetési alapkezelője, a Soros Funds Management eladta az Alibaba-részvényeit 4,88 millió dollár értékben. Márciusban 4,4 millió részvénye volt a kínai e-kereskedelmi cégben, amelyek közel 370 millió dollárt értek.

soros_6

Ugyanúgy szabadult az Alibaba-részvényeitől a Tiger Global Management is, ők márciusban 6,7 millióról 93 ezer darabra csökkentették a részvényeik számát a kínai cégben.

A világ legnagyobb webáruházának részvényei novemberben futottak a legjobban a Wall Streeten, de azóta már 37 százalékot vesztettek az értékükből. A cég jelenlegi két legnagyobb részvényes a Japan's SoftBank és a Yahoo. (businessinsider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.