Széles Gábor vezeti az oligarchák népszerűségi listáját

A Publicus Intézet augusztus 6 és 12 között, 1100 főt kérdezett meg arról, hogy mit gondolnak a kormányhoz közel álló háttéremberekről.

A hattéremberek ismertsége és népszerűsége - Forrás: Publicus

Arra jutottak, hogy a magyar választópolgárok elég jól ismerik ezeket az arcokat, főleg Andy Vajnát és Simicska Lajost, akikkel kapcsolatban 10-ből kilenc válaszoló tudta, hogy mi a helyzet. Ez azt jelenti, hogy őket több ember ismeri, mint némelyik megválasztott politikust.

Egy kis falu polgármestereként Mészáros Lőrinctől is nagyon szép teljesítmény az a 68 pont. Csinálja valaki utána, ha tudja!

habony-vajna-tldr-header3

Azt azonban már nem nagyon lehet mondani, hogy a magyarok nagyon oda lennének ezekért a háttéremberekért, senkinek sem sikerült megugrania az 50 százalékot.

Fotó: Széles Gábor / Facebook

Még talán Széles Gábor áll a legjobban 41 ponttal. Ráadásul a Fidesz szavazóinak van egy része, akiknek valami olyasmi jut az eszükbe róla, hogy tevékenysége inkább előreviszi az ország dolgait. Náluk egyébként 55 ponton áll.

Garancsi István és Orbán Viktor - Fotó: MTI/Beliczay László

Garancsi Istvánnnak és Nyerges Zsoltnak viszont még lenne mit javítania az ismertségén, mert a megkérdezetteknek csak alig fele tudott róluk bármit is. Ha azt nézzük, Tiborcz István sokkal később került a játékba, mégis sokkal jobban áll náluk. Ennyit ér a bulvár!

A magyar választók szeretete Habony Árpád felé árad a legkevésbé, erre a mutatóra csak 22 pontot kapott. Nála csak kicsivel áll jobban Andy Vajna (25 ) és Mészáros Lőrinc (27 ).

Ha viszont azt nézzük, hogy a közvélemény-kutatók ezekre a dolgokra úgy kérdeztek rá, hogy "Szívesen látná-e politikai szerepben?", vagy a "Szimpatikus-e önnek?", akkor még így is nagyon riasztó!

simicska3

Simicska Lajos népszerűség szempontjából a középmezőnyben áll. Ennek valószínűleg jót tett az év eleji gecizés is.