Elküldték a Fraditól Sz. Ferencet, a Fidesz-székház büntetett előéletű védőjét

POLITIKA
2015 augusztus 17., 13:47
comments 69

Elküdték a Ferencvárostól Szabó "Szőke" Ferencet szurkolói koordinátort

- írja az Átlátszó. Szabó azzal lett ismert országszerte, hogy 2013. márciusában társaival együtt ő védte a Fidesz-székházat azon a tüntetésen, amit civil és ifjúsági szerveztek az új alkotmány elfogadása elleni tiltakozásként. Szabóról nem sokkal később a HVG írta meg, hogy korábban tíz év fegyházbüntetésre ítélték emberölés bűntette miatt, és a Fradi-elnök, egyben pártigazgató Kubatov Gábor régi ismerőse.

photo_camera MTI Fotó: Beliczay László

A Ferencvárosi Torna Club megerősítette az oknyomozó oldal értesülését, amely úgy tudja, hogy Szabó mellett több más, a mérkőzések biztonságáért felelő munkatársat is elküldtek a klubtól. Szabót egyébként az Átlátszó szerint azért alkalmazta

szurkolói koordinátorként

a Fradi Security, mert büntetett előéletűként biztonsági tevékenységet nem végezhetett volna. Az értesülés szerint a ferencvárosi szurkolók és a Fradi Security között elég feszült a viszony, mert előbbiek nehezményezik a biztonságiak kemény fellépését. A portál szerint Szabóék menesztése

egy pozitív gesztust jelenthet a szurkolók irányába.

A vénaszkenner, majd a szigorúbb beléptetési feltételek bevezetése óta feszült a viszony a vezetés és a kemény mag között; legutóbb már Kubatov házánál tüntetett a szurkolótábor.

(Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.