Elküldték a Fraditól Sz. Ferencet, a Fidesz-székház büntetett előéletű védőjét

2015 augusztus 17., hétfő 13:47
69

Elküdték a Ferencvárostól Szabó "Szőke" Ferencet szurkolói koordinátort

- írja az Átlátszó. Szabó azzal lett ismert országszerte, hogy 2013. márciusában társaival együtt ő védte a Fidesz-székházat azon a tüntetésen, amit civil és ifjúsági szerveztek az új alkotmány elfogadása elleni tiltakozásként. Szabóról nem sokkal később a HVG írta meg, hogy korábban tíz év fegyházbüntetésre ítélték emberölés bűntette miatt, és a Fradi-elnök, egyben pártigazgató Kubatov Gábor régi ismerőse.

MTI Fotó: Beliczay László

A Ferencvárosi Torna Club megerősítette az oknyomozó oldal értesülését, amely úgy tudja, hogy Szabó mellett több más, a mérkőzések biztonságáért felelő munkatársat is elküldtek a klubtól. Szabót egyébként az Átlátszó szerint azért alkalmazta

szurkolói koordinátorként

a Fradi Security, mert büntetett előéletűként biztonsági tevékenységet nem végezhetett volna. Az értesülés szerint a ferencvárosi szurkolók és a Fradi Security között elég feszült a viszony, mert előbbiek nehezményezik a biztonságiak kemény fellépését. A portál szerint Szabóék menesztése

egy pozitív gesztust jelenthet a szurkolók irányába.

A vénaszkenner, majd a szigorúbb beléptetési feltételek bevezetése óta feszült a viszony a vezetés és a kemény mag között; legutóbb már Kubatov házánál tüntetett a szurkolótábor.

(Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt