Kocsis Máté nem akar főpolgármester lenni

politika
2015 augusztus 17., 05:17
comments 80

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, fővárosi önkormányzati és rendszeti tanácsnoka interjút adott a Magyar Nemzet-nek Napi Gazdaság-nak Magyar Időknek. A  beszélgetésnek elég nyárias hangulata van,  de azért akad benne egy-két újdonság.

8ker_kocsismate_6

Az első igazán izgalmas kérdés arra a perre vonatkozik, amit a Helsinki Bizottság kezdeményezett Kocsis ellen, amiért a politikus Facebook-oldalán uszító megjegyzéseket tett a II. János Pál pápa téren tartózkodó menekültekre. A válaszból kiderül, hogy

a polgármester kimondottan örül a Helsinki elleni pernek,

mert legalább bíróság előtt is felfedheti majd, hogy "azokban a napokban mit műveltek ott az illegális bevándorlók." (Erre azért is érdeme lesz figyelni, mert az első hírek szerint semmilyen hatósági jegyzőkönyv nem készült azokról a "késelésekről", "lopásokról" és "őrjöngésről", amiről Kocsis posztolt.) A polgármester szerint ma már jobb a helyzet, ami egyedül a rendvédelmi és takarító egységek jelenlétének, azaz az önkormányzatnak, tehát lényegében a polgármesternek köszönhető.

Kocsis nem csak várospolitikus, de a Fidesz kommunikációs igazgatója. Így aztán érdemes figyelni, miként beszél a párt kommunikációjáról.

– A bevándorláspártiságból vagy bevándorlásellenességből lehet nagyobb politikai hasznot húzni?

– Ez nem politikai haszon kérdése. (...)

(...)

Az újságíró az interjú egy későbbi szakaszában Kocsis Máté "kommunikációs igazgatót" kérdezi, és felveti neki, hogy már három éve vezeti a párt kommunikációját, ami elég hullámzóan teljesít; voltak például durva baklövések is, mint a netadó vagy az útdíj.

Kocsisnak világos válaszai vannak a felelősségeket illetően.

Íme a hullámzás okai:

  • törvényszerű volt a Fidesz visszaesése a három tavalyi győzelem után 
  • André Goodfriend, volt amerikai követségi ügyvivő
  • a reklámadó miatt a külföldi média szembefordult a kormánnyal
  • és SOKAN követtek el hibákat,

de szerencsére mindennek már vége: "a kormány stabil, zajlik a munka, mindenki teszi a dolgát."

Sikeres várospolitikusként, főpolgármesteri tanácsnokként teljes joggal merül fel a kérdés, amiről már Budapest és Fidesz-szerte beszélnek, hogy ambicionálja-e Kocsis Máté főpolgármesteri jelölését a 2019-es önkormányzati választáson. Kocsis pártolóinak ma még nincs okuk örömre, mert egyelőre

"erre irányuló ambícióim nincsenek, és ennek a kérdésnek semmilyen aktualitása sincs."

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.