https://img.444.hu/nutella-para-cimlapkep.jpg

Kezdődhet a pánik: Nutella-para van Magyarországon!!!

gasztronómia
2015 augusztus 18., 13:13
comments 340

Rossz hírünk van a legjobb trükkökhöz nélkülözhetetlen Nutella budapesti rajongóinak:

!!!ELFOGYOTT A NUTELLA!!!

Aki most bemenne a Sparba Nutelláért, azt ez a látvány fogadja:

photo_camera A Nutella helye üres a polcon, csak olcsóbb helyettesítő termékek vannak

Egy sima kisboltban is hasonló az ábra:

photo_camera Nutella nincs, legfeljebb a Nutellát sosem látott ún. nutellás palacsintához való alapanyag

A Reálban is csak a gagyi van:

nutellapara 06

A Tescóban szintén siralmas a helyzet:

photo_camera A Nutella a Tesco oldaláról sem rendelehető

A Tesco válasza alapján a Nutella egyszerűen elfogyott: „A Tescóban a 600 grammos Nutella van választékban, melynek kereslete meghaladta a rendelkezésünkre álló mennyiséget, ezért átmeneti készlethiány léphet fel áruházainkban. S mivel az online rendeléseket is áruházainkból szolgáljuk ki, ezért nem lehet a terméket jelenleg megrendelni. Beszállító partnerünk arról értesített minket, hogy hamarosan újra elérhető lesz a termék.”

A CBA-ban pedig már csak a nagy kiszerelés kapható, ki tudja, meddig, pedig néhány hete, amikor már a fenti boltokban és az Auchanban sem volt, ugyanebben a CBA-ban még tartotta magát a klasszikus Nutella:

photo_camera Így fogy a Nutella a CBA-ban: Nutellák a polcon két hete, és most

Állítólag már csak a gyanúsan áfacsalásra specializálódott, eldugott külvárosi kisboltokban található meg biztosan, de hát ha nincs mindenhol Nutella, akkor már semmi sem biztos.

Megkerestük a forgalmazó Ferrero Magyarországot is, de semmilyen választ nem kaptunk.

Az ausztrál Nutella-válság kutyafüle!

Ausztráliában július végén jelentette be a forgalmazó, hogy átmeneti készlethiány van, de csak a – Magyarországon nem mainstream édességnek számító – 3 kg-os kiszerelésből. Többen azt feltételezték, hogy a sátáni cukortartalmú nutellás fánkok miatt. A cég mindenesetre azt ígérte, hogy augusztus 13-án már újra a polcokon lesz. Tehát ha be is gyűrűzött ide a válság, nálunk sokkal durvábban jelentkezik, hiszen a legtöbb boltban szinte semmilyen Nutella sincs.

photo_camera Ha ezt akkor tudtuk volna, nem pazaroljuk így a drága masszát

Hogy mi állhat a háttérben, az teljes rejtély, hiszen a Nutella nemrég a francia környezetvédelmi minisztert is meghátráltatta, amikor az az édesség bojkottjára szólított fel. A franciák azért akarták a Nutellát ellehetetleníteni, mert a Ferrero cég pálmaolajat használ fel a gyártáshoz, és ezzel közvetve hozzájárul az erdőirtáshoz a Távol-Keleten, és így a globális felmelegedéshez is.

Egyébként a világ mogyorótermésének a negyede a Nutellába megy, ami miatt gyorsan drágul a mogyoró. Lehet, hogy a termelők már nem sokáig bírják a keresletet. Ráadásul pár éven belül a Nutellához szintén nélkülözhetetlen kakaó sem lesz elég.

Ez már a vég kezdete lenne?

Egyre gyanúsabb ez a történet, és én már sejtem, hogy a hétfői viharral miről akarták elterelni a figyelmet. De mi nem hagyjuk! Ezen a Facebook-oldalon lehet kiállni ősi jussunkért, az olasz Nutelláért:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.