Németek viszik a kiárusítás alatt álló Görögország első darabkáját

gazdaság
2015 augusztus 18., 15:59

A német Fraport AG egy görög céggel közösen szerezheti meg a 14 görög reptér üzemeltetéséről szóló, 40 évre szóló koncessziót, miután a görög kormány hozzájárult a tárgyalások folytatásához. Ezért 1,2 milliárd eurót fizetnének, és még nagyjából ennyi pénzért fejlesztik majd a reptereket.

Ez volt a hevesen privatizációellenes Sziriza-kormány első privatizációs döntése, amire a hitelezőkkel kötött megállapodás miatt kényszerül – de sok ilyen lesz még, mivel valahogy össze kellene szedniük 50 milliárd eurót az állami vagyon kiárusításából. Legközelebb a vasút- és a kikötőprivatizáció kerül sorra.

(Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.