Töröcskei még ÁKK-s főemberként gyakorlatilag magának adott hitelt, abból emelt tőkét a Széchenyi Bankban

bűnügy
2015 augusztus 19., 12:06
comments 79

A HVG megszerezte a Széchenyi Bankról szóló MNB-s vizsgálatról szóló jelentést, ami megerősíti Töröcskei István akkoriban még baráti oligarcha és fő államadósság-kezelő korábban nyilvánosságot kapott illegális trükkjeit.

Eszerint a Széchenyi Bank saját szabályzata mellett a hatályos törvényeknek is szembe ment, amikor 2012 elején gyors ütemben kiszórt 1,5 milliárd forint hitelt Töröcskei és felesége cégeinek, amelyek aztán ebből a pénzből emeltek tőkét a Széchenyi Bankban. További fontos részlet, hogy 2013-ban az állam beszállt a Széchenyi Bankba, de nem csináltak ügyet a jogsértő trükkből.

(HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.