Hende Csaba: "Ez a mi hazánk, nem valamiféle átjáróház!"

2015 augusztus 20., csütörtök 8:09
187

Megkezdődtek a hivatalos állami ünnepségek Budapesten. Hende Csaba honvédelmi miniszter a katonai tisztavatáson mondott köszöntőjében a Kossuth Lajos téren, a Parlament előtt.

hendecsaba

Hende legfontosabb gondolata az volt, hogy az ország csak akkor maradhat meg, ha van hadserege, honvédsége, mert

"amely országnak jó hadserege van, le tud ülni a nemzetközi tárgyalóasztalhoz",

ugyanis az ilyen országoknak van mihez segítséget kérniük, és van miből adniuk. (Ezalapján Hendének könnyen lehet, hogy vitája van a magyar kormánnyal, mert egyedül Magyarország nem vesz részt az Európai Unió közös migrációpolitikai akciójában.) Hende beszélt arról is, hogy a magyarságért és a nemzetért érdemes dolgozni és harcolni.

"Ez a mi hazánk, nem valamiféle átjáróház!"

- mondta  honvédelmi miniszter az illegális határátkelők problémájára utalva. Szerinte a rászorulókon Magyarország segíteni fog, de keményen fel fogunk lépni az embercsempészekkel és határsértőkkel szemben.

Áder János; Pásztor István

Áder János köztársasági elnök is beszélt. Megerősítette: új polgári demokráciát csak a régi fundamentumok alapján lehet építeni, miszerint: "a haza minden előtt". A köztársasági elnök messze révedő beszédéből ezen túl szembesülhettünk azzal is, hogy

"világunk egyre kevésbé hasonlít régi, megszokott önmagára",

ezért biztonságunk megteremtése ránk vár. Áder hideghábos fenyegetésről és a népvándorlás veszélyeiről beszélt, amelyek miatt "recsegni-ropogni" kezdett az euróövezet.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt