"Ne fütyüld ki a román himnuszt!" - békítő kezdeményezés indul a szeptemberi magyar-román meccs előtt

politika
2015 augusztus 20., 06:27
comments 204

Azok után, hogy tavaly októberben a Románia-Magyarország EB-selejtezőn a bukaresti közönség kifütyülte a magyarokat a himnuszuk alatt, a Magyar Lelátó Sportmagazin kezdeményezést indított a szeptember 4-i magyar-román meccs előtt, hogy az incidens ne ismétlődjön meg fordított előjellel az Üllői úti Groupama-arénában.

photo_camera Román-magyar incidensek. MTI Fotó: Illyés Tibor

"Mutassuk meg, hogy valóban különbek vagyunk náluk, biztassuk kilencven percet keresztül a mieinket, de ne kövessük el ugyanazt a szégyent, amelyet ők megtettek velünk! Ne fütyüljük ki a román himnuszt!"

- áll a felhívásban, amely kéri a szurkolókat, a klubokat és a futballhoz kapcsolódó egyéb szervezeket, hogy terjesszék a kezdeményezést népszerűsítő videót.

Az akciónak valóban pozitív üzenete van, és szükség is volna a magyar-román kapcsolat rendezésére, amely mostanában diplomáciai szinten sincs a legjobb állapotban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.