Szerbia nem fog „picsogva pénzért kuncsorogni” vagy kerítést építeni

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Kötelességünk segíteni, jó házigazdáknak kell bizonyulnunk, és én büszke vagyok arra is, hogy nem megyünk picsogva pénzért kuncsorogni, noha mindez megterheli az állami büdzsét” – idézi Aleksandar Vucic szerb miniszterelnököt a Vajdasági Rádió és Televízió.

A miniszterelnök szerint Szerbia nem fogja a menekültkérdést „a világ legnagyobb problémájának” tekinteni, nem fog se falakat emelni, se szögesdróttal a migránsok útját állni, ahogy azt a szomszédos Magyarország teszi. Mint mondta:

„Európának nem volna szabad szemet hunynia a szögesdrótok és határzárak fölött, márpedig ezt teszi, méghozzá szándékosan. Mi nem fogunk szemet hunyni, és segíteni fogunk, amennyit csak tudunk.”

Szerbia 2-3 ezer fős ideiglenes befogadóközpontot hoz létre Belgrádban, ami fontos lépés, mert az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint sem tudott elég védelmet adni a menedékkérőknek, így nem biztonságos harmadik ország, hiába tekinti annak Magyarország.

Persze Szerbia kap EU-s pénzt: az Unió 3,2 millió eurót ad nekik az ideiglenes befogadásra. (hvg.hu)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.