Kalasnyikovval nyitottak tüzet az Amszterdam-Párizs vonaton utazókra

külföld
2015 augusztus 21., 16:32
comments 597

A támadás a Thalys járatán történt péntek este Észak-Franciaországban, Arras köezlében. A Le Parisien szerint egy brit és egy amerikai állampolgár súlyosan megsérült. A harmadik sérült, egy francia színész, Jean-Hugues Anglade, őt a szétrepülő üvegszilánkok sebesítették meg.

 

photo_camera Francia rendőr Arras pályaudvarán a merénylet után Fotó: AFP / Philippe Huguen

A hatóságok szerint a merénylő Észak-Afrikából származott. Miután tüzet nyitott a Kalasnyikovval, a vonaton utazó amerikai tengerészgyalogosok teperték le.  Voix du Nord szerint a tengerészgyalogosok olyan hangot hallotak a vécéből kiszűrődni, mintha valaki éppen egy fegyvert töltene meg. Épp próbálták visszatartani a fegyverest, mire az tüzet nyitott.

A francia rendőrség a támadás miatt egy embert már őrizetbe vett, nem kizárt, hogy kapcsolatban állhat valamilyen terrorszervezettel.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter is a helyszínre utazott.

(The Telegraph/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.