Kortárs művészeti installációt készítettek a kátyúból a közteresek a VIII. kerületben

Olvasónktól, Erától kaptuk a képeket, aki folyamatában követte végig, hogy a VIII. kerületi közterület-felügyelők, milyen speciális módszerekkel hárítják el a veszélyt a Vay Ádám utcában.

A gondot az okozta, hogy a hétfői vihar itt is alámosta a macskaköveket, így az út beszakadt. Péntekre a kátyú már akkorára nőtt, hogy muszáj volt lépni valamit, mielőtt a Fővám térhez hasonlóan itt is megnyílna a Pokol kapuja.

Van, aki ebben csak a problémát látja. Mások a lehetőséget is!

A gyors és érdemi reakció persze nem maradt el.

kátyú2

„Mikor kinéztünk az ablakon, és azt láttuk, ahogy két közteres egy cölöpöt állít a lyukba, majd körbetekeri kordonszalaggal, de még plusz csomócskákat is raknak rá, hogy lagzis módra lobogjon a szélben.”

- csodálkozott el olvasónk a katasztrófa-elhárításon.

kátyú

A biztonság és a képzőművészeti igényesség jegyében érkezett még egy szakember is a veszély elhárítására.

Kátyú

Úgy is most volt augusztus 20., koronázzuk már meg!

Mivel a szakemberek ezt még mindig nem érezték elég biztonságosnak, ezért felszedtek egy kólásüveget a földről, majd kettévágva azzal koronázták meg a népművészeti igényességgel felszalagozott cölöpöt, hogy hirdethesse a rend újabb győzelmét a káosz felett.

„Majd mikor ez a művelet elkészült, nagy megelégedéssel az arcukon távoztak... mi meg még mindig sírunk. Egyelőre a röhögéstől, de jobban végiggondolva a szomorúságtól is lehetne."

Még az újrahasznosításra is figyeltek!

 

A helyiek is csodájára járnak az installációnak.

És a világ megmenekült!