A kutyákéval egyenlő jogokat követelnek a macskáknak Nagy-Britanniában

ÁLLAT
2015 augusztus 22., 20:14
comments 179

Már több mint 12 ezer brit macskatulajdonos írta alá azt a petíciót, amiben a kutyákéval egyenlő jogokat követelnek a macskáiknak is.

A törvény szerint ugyanis, ha egy autós Nagy-Britanniában elgázol egy kutyát, akkor a vezetőnek meg kell állnia, és értesítenie kell az állat gazdáját vagy legalább 24 órán belül jelentenie kell a balesetet. Ha valaki nem jelent, akkor akár bíróság elé is állíthatják. Ha egy macska kerül a kerék alá, akkor viszont nyugodtan mehet tovább.

Ezen változtatnának most a macskatartók. Persze nem arról van szó, hogy a macskások büntethetővé akarják tenni, ha valaki elcsap egy macskát, egyszerűen csak tudni akarnak róla, ha történik valami a kedvencükkel.

Mivel ma már legalább annyi macskában van azonosító chip, mint kutyában, így egy-egy bejelentés után nem is lenne olyan bonyolult megtalálni a döglött jószágok gazdáját.

A kezdeményezés akkor kerülhet a parlament elé, ha legalább 100 ezer aláírás összejön hozzá. (The Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.