Ashley Madison.com: Minden harmadik fotón hímvesszők láthatók

Mint arról a 444 is hírt adott, feltörték az egyik legnagyobb, családos embereknek félrelépési lehetőséget biztosító szolgáltatás, az AshleyMadison.com és az ExceptionalMen.com szervereit az Egyesült Államokban.

Bár a hekk még júliusban történt, az Impact Team csak a múlt héten kezdte publikussá tenni az igencsak érzékeny adatokat, többek között a felhasználók listáját, a cégvezetés emailezését és legújabban, a honlapok mögött álló Avid Life Media (ALM) forráskódjait.

Ez utóbbi - írja a Wired - már alkalmas lehet arra, hogy tönkretegyék az utóbbi időben igencsak meggazdagodott céget, ráadásul elég komoly szerzői jogi problémákat is vet fel, ha egy cég szellemi termékét kvázi ellopják.

A Motherboardnak interjút adó csapat azt állítja, a támadást azért indították, mert az ALM "mások titkaiból", gonoszságából, megcsalásából csinált dollármilliókat, ráadásul végig azt állították, a felhasználók adatai tökéletes biztonságban vannak.

Sőt azt gyanítják, hogy az idősebb férfiakat a fiatal hölgyekkel összeboronáló oldal valójában nem közösségi médiának számít, hanem lánykereskedéssel foglalkozó szolgáltatás. (Az idősebb nőket fiatal férfiakkal összehozó ALM-oldal, a CougarLife-ot viszont nem bántották, értetlenkedik a Wire.)

A TI ennek ellenkezőjét szerette volna demonstrálni, és itt rá is térnék az egyik legfontosabb dologra:

A rendszerben ugyanis a jelszavak rém egyszerűek voltak, és ez eléggé megkönnyítette a számítástechnikus gerillák dolgát:

Pass1234

A másik nagyon fontos tudnivaló - azon túl, hogy számos a család szentsége mellett agitáló ismer emberről derült ki, hogy regisztrált az oldalon -, hogy a képek harmadán nem más látható, mint

A felhasználók fasza.

Ezért, nyilatkozta a csapat, a képeket nem is hozzák nyilvánosságra az internetezők nagy szerencséjére.

Akiknek félniük kell még, az a cég maga és az álszent politikusok, nyilatkozták a hackerek. (Már számos, az Egyesült Államokban ismert személyről derült ki, hogy regisztráltak az oldalon, mennek is a magyarázkodások.)

Arról egyébként megoszlanak a vélemények, hogy valójában hány felhasználó adata sérülhetett: a korábban 32 millió userről szóló hírek már csak 4 millió felhasználó adatairól szólnak, ráadásul - derült ki a botrányban - ezek mindegyik sem igazi fiók.

Az ALM egyik elbocsátott dolgozója azt nyilatkozta, neki számos álfiókot kellett létrehoznia, csinos nőkkel, hogy jobban taroljon az oldal a férfiak között. (Wired)