Milyen futballakadémia az, ahol nem játszanak a fiatalok?

2015 augusztus 22., szombat 13:46
146

A futballsznob blog alaposan utánaszámolt annak, mennyire is tekinthető a felcsúti szuperstadion köré szervezett Puskás Akadémia utánpótlásnevelő klubnak. A kiindulópont: Puskás Ferenc állítólag még életében megállapodott Orbán Viktorral, hogy a nevét viselheti majd egy később felállítandó magyar futballakadémia, amelynek küldetése lesz, hogy föltámassza a magyar labdarúgást.

A blog már korábban is részletesen foglalkozott azzal, mennyire nem kapnak lehetőséget a fiatal játékosok a csapatnál, még NB I-es összehasonlításban sem, de most pontos számokkal is alátámasztották állításaiakat.

Nem rúgnak labdába (Forrás: Futballsznob)

A fiatalok tehát alig jutnak játékidőhöz, amin az NB I. 12 csapatossá szűkítése csak tovább ront, ráadásul a „felnőttcsapat”, a Videoton sem alkalmazza a növendékeket, mint az a grafikonokon látszik. Részletek tehát a Futballsznobon.

A PAFC a nemzetközi mezőnyben sincs egyelőre sehol, miközben az utóbbi években több milliárd forintos támogatásban részesült a TAO-pénzekből és az MLSZ-től.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt