Családostul nyoma veszett a Donyecki Népköztársaság vezérének

külföld
2015 augusztus 23., 13:20
comments 106

Váraltanul elhagyta donyecki luxusvilláját Olekszandr Zaharcsenko, az önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaság elnöke, vagy mije. A Novoszty Donbasza című helyi portál jelentése szerint Zaharcsenko családostul távozott ismeretlen helyre.

A villa - amit helyben csak "várként" emlegettek - elől eltűnt az őrbódé és az autók is, amik addig folyamatosan a parkolójában álltak.

Az ukrán fronton amúgy nagyjából változatlan a helyzet, vagyis:

  • rendszeresen megsértik a tűzszünetet, a felek pedig kölcsönösen egymást vádolják ezért;
  • ahogy kölcsönösen azzal vádolják a másikat, hogy éppen nagy offenzívát készít elő;
  • az ukránok szerint például a szakadárok ukrán katonának álcázva készülnek megtámadni saját magukat, ezzel ürügyet adva arra, hogy megtámadhassák az ukránokat.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.