Windows 10-ed van? Lehet, hogy ezentúl nem lesz olyan könnyű filmeket torrentezned!

TECH
2015 augusztus 23., 07:17
comments 446

Arról, hogy a Windows 10 udvariatlanul sok mindent oszt meg a felhasználóról a Microsofttal és partnereivel, már írtam itt. A magánélet szentségének hanyag figyelmen kívül hagyásának most igen kellemetlen következményei lehetnek a filmjeiket, sorozataikat torrentoldalakról letöltőkre:

több torrent tracker letiltaná oldalairól a Windows 10-es felhasználókat.

Az új Windows egyik újítása, hogy a felhasználók forgalmazásának adatait megosztja harmadik féllel, például a MarkMonitor nevű szerzőijogvédő céggel is. A trackerek üzemeltetői ezért attól tartanak, hogy a szerzőijogvédők könnyebben felléphetnek felhasználóik ellen, végső soron pedig ellenük is. "A különösen gusztustalan, hogy a jelek szerint [a Windows 10] azonnal elküldi a helyi keresések adatait is egy közismert kalózkodás elleni vállalatnak, amint egy p2p vagy scene release-t [fájlcserélő vagy FTP-hálózatról letöltött kalózmásolatot] talál a gépeden" - írta az egyik trackerüzemeltető, a BB a Torrent Freaknek.

A szaklap szerint amúgy a trackeroldalak döntése túlzó és agyatlan:

  • egyrészt a Windows 10-ben bevezetett gyakorlatot a korábbi verziókra is kiterjesztették a frissítéssel;
  • másrészt egy megfelelően konfigurált Windows 10 már nem osztja meg ezeket az adatokat.

Vagyis ha valaki nem akarja, hogy a Microsoft mindent tudjon róla, annak csak pár beállítást kell megváltoztatnia, de azokat azonnal, már a telepítéskor! (Via Torrent Freak)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.