Windows 10-ed van? Lehet, hogy ezentúl nem lesz olyan könnyű filmeket torrentezned!

2015 augusztus 23., vasárnap 7:17
455

Arról, hogy a Windows 10 udvariatlanul sok mindent oszt meg a felhasználóról a Microsofttal és partnereivel, már írtam itt. A magánélet szentségének hanyag figyelmen kívül hagyásának most igen kellemetlen következményei lehetnek a filmjeiket, sorozataikat torrentoldalakról letöltőkre:

több torrent tracker letiltaná oldalairól a Windows 10-es felhasználókat.

Az új Windows egyik újítása, hogy a felhasználók forgalmazásának adatait megosztja harmadik féllel, például a MarkMonitor nevű szerzőijogvédő céggel is. A trackerek üzemeltetői ezért attól tartanak, hogy a szerzőijogvédők könnyebben felléphetnek felhasználóik ellen, végső soron pedig ellenük is. "A különösen gusztustalan, hogy a jelek szerint [a Windows 10] azonnal elküldi a helyi keresések adatait is egy közismert kalózkodás elleni vállalatnak, amint egy p2p vagy scene release-t [fájlcserélő vagy FTP-hálózatról letöltött kalózmásolatot] talál a gépeden" - írta az egyik trackerüzemeltető, a BB a Torrent Freaknek.

A szaklap szerint amúgy a trackeroldalak döntése túlzó és agyatlan:

  • egyrészt a Windows 10-ben bevezetett gyakorlatot a korábbi verziókra is kiterjesztették a frissítéssel;
  • másrészt egy megfelelően konfigurált Windows 10 már nem osztja meg ezeket az adatokat.

Vagyis ha valaki nem akarja, hogy a Microsoft mindent tudjon róla, annak csak pár beállítást kell megváltoztatnia, de azokat azonnal, már a telepítéskor! (Via Torrent Freak)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt