A bevándorlási hivatal szerint két év alatt meghússzorozódott az illegális menedékkérők száma

POLITIKA
2015 augusztus 24., 09:03
comments 143

Kommentár nélkül közölte az MTI a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal statisztikáit, ezek szerint

2012-höz képest 2074-ről 41 921-re ugrott az illegális menedékkérők száma Magyarországon.

Ez elég masszív ugrás, de ha lehet hinni Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek, akkor idén újabb nagyságrendet emelkedik ez a szám. A miniszter a Vásárhely TV-nek adott interjújában azt mondta,

hogy a márciusi 150 ezerhez képest a kormány most azzal számol, hogy idén összesen 300 ezren próbálnak majd meg keresztülhaladni Magyarországon.

Download

Ehhez képest elhanyagolható a legális bevándorlás. A hivatal számai szerint 2013-ban 310-en, tavaly 856-an telepedtek le jogszerűen az országban.

Nem tudni, hogy milyen statisztikák illetve adatgyűjtés alapján készült a kimutatás, illetve, hogy az országba érkezett menedékkérők közül mennyien maradtak is határokon belül, ezért erről megkérdeztük a hivatalt. Az sem egyértelmű, ki számít ebben az összevetésben illegális menedékkérőnek. Amint választ kapunk, közöljük!

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.