Farmerdzseki lesz a mozdonyvezetők új egyenruhája!

Nettó mintegy 975 millió forintot költ a MÁV új formaruhák beszerzésére, miután  két közhasznű non-profit vállalat ajánlata nyert az erre vonatkozó közbeszerzési pályázaton - írja a Világgazdaság.

A kollekció első darabjait már a következő hónapban megkapja a MÁV. Az újság szerint utoljára tíz éve kaptak új egyenruhát a vasúti dolgozók, úgyhogy igazán időszerű volt a beszerzés.

mavkep

Azok a kollégák kapnak majd az új szerelésből, akik kötelesek egyenruhát hordani, mint például a forgalmi végrehajtók - váltókezelők, ügyeletes tisztek -, illetve az utasokkal közvetlen kapcsolatban lévő beosztottak, mint a kalauzok és a pénztárosok. Az egyenruha, amit két hónapon keresztül teszteltek a MÁV-osok, sötétebb kék színű lesz, és korszerűbb anyagból készül majd, mint az előző kollekció.

"A fazonok modernek, elegáns kivitelűek, a MÁV szerint megállják helyüket a mai divatban, és megfelelnek a kor követelményeinek."

A Világgazdaság azt is írja, hogy a mozdonyvezetők extra szerelésben végezhetik majd a munkájukat: ők nemsokára új

farmerdzsekiben, farmernadrágban és farmeder térdnadrágban

vezethetik a szerelvényeket. A váltás azért is volt időszerű, mert a GYSEV munkatársai már két éve új szerelést kaptak. Egyelőre nincsenek elérhetőek képek az új formaruhákról, de amint lesznek, közöljük!

(Világgazdaság)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.