Észtország is épít kerítést

külföld
2015 augusztus 25., 13:31
comments 127

Észtország az illegális bevándorlás megfékezésére két és fél méter magas szögesdrótkerítést épít Oroszországgal közös határán - jelentették be.

Interaktiivne ülevaade: Eesti ehitab idapiirile üle saja kilomeetri pikkuse ülimoodsa tara! (piir läheb maksma üle 70 miljoni euro)

Posted by Postimees on Tuesday, August 25, 2015

A tervek szerint az Észtország és Oroszország közötti határ egyharmadát zárják le, ez 106-108 kilométeres szakaszt jelent - írja az MTI. A kerítés az ország délkeleti határának biztosítását szolgálja, attól északabbra a határvonal többnyire vízfelületen húzódik.

A Postimees elkészített egy infografikát is. Ebből kiderül, hogy duplakerítéses, bekamerázott, drónokkal felügyelt, homokcsapdás falat húznak a határra. A 108 kilométeres zár 71 millió euróba, 21-22 milliárd forintba kerül majd. A magyar határzár ennél hosszabb, 175 kilométeres, de jóval egyszerűbb lesz. Az ára 20 milliárd forint körül lesz.

Nemrég Lettország jelentette be, hogy falat húz az orosz határra, 214 kilométer hosszan, négy év alatt, 17 millió euróért. Ott is a menekültekkel indokolták a lépést, de olyan kevesen érkeznek az országba, hogy Moszkva oroszellenes akciónak tartotta azt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.